Itsenäinen autonhaku

Jatkuvasti on tullut yhteydenottoja autonhakijoilta, jotka ovat välittäjän kuluja välttääkseen itse lähteneet autonhakuun Saksaan.
Autoliiton mukaan yleisimmät ongelmat autokaupassa ovat virheellisten tietojen antaminen, vahinkojen vähätteleminen ja salailu ja matkamittarilukemien väärennökset.

Toimitettavan auton laadun tarkistamme aina paikan päällä. Mittaamme maalipintojen paksuudet, teemme autoon diagnoosin, joka lukee auton virhemuistit, vertaa useaan ohjauslaitteeseen piillotetut ajokilometrit, huoltovälit ja auton ajotiedot. Vertaamme näin saatuja tietoja auton huolto- ja omistustietoihin ja saamme täten tarkan kuvan auton kunnosta ja historiasta. Koeajon jälkeen kuvaamme auton ja lähetämme kuvat ja diagnoosiraportin asiakkaalle päätöksenteon tueksi.

Lukuisia yhteydenottoja on tullut tapauksissa, joissa on lähdetty hakemaan autoa todetakseen, että auto on myyty tai ei vastaa kuvausta ja pitäisi nopeasti löytää uusia ehdokkaita. Näitäkään turhia matkoja ei olisi syntynyt, jos otettaisiin yhteydenotto ajoissa meihin ja olisimme tarkistaneet vähintään auton paikallaolon.

Jos haet Saksasta Premium-autoa, esimerkiksi Mercedes Junge Sterniä, BMW:n Premium Selection-autoa tai Audin GW+-autoa, kannattaa ottaa huomioon, että auton toimitus voi viivästyä huollon ja takuutarkastuksen vuoksi jopa viikkoja. Autoa ei luovuteta ilman tarkastusta ja verstasjono voi olla pitkä. Siten matkasta voi tulla ylimääräisen oleskelun vuoksi melko hintava.

Kilpailusta ja käytettyjen autojen tarjonnan ylikapasiteetista johtuen autoliikkeiden kannattavuus on laskenut voimakkaasti. Jopa useita merkkiliikkeitä on haettu konkurssiin ja seurauksena on etumaksuna suoritetun osamaksun tai kauppahinnan menetys. Tuore uutinen suuren autoliikkeen konkurssista.

https://www.bild.de/regional/koeln/koeln-aktuell/koeln-auto-bezahlt-autohaus-pleite-auto-weg-geld-weg-63702276.bild.html

Tapanamme on ottaa auto heti kauppahinnan saavuttua papereineen haltuumme, jolloin auto ei jää huonossa tapauksessa konkurssipesän omaisuudeksi. Ennen kauppaa olemme varmistaneet, että auton dokumentit ovat heti saatavilla, eikä esimerkiksi pankissa velan vakuutena.

"; t.type = "text/javascript"; t.async = true;e.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(t)})(document)